Call us

2016, een jaar vol veranderingen en uitdagingen.


2016 is intussen al even bezig, mijn doelen voor dit jaar waren reeds gesteld in 2015 en het waren niet de minste..

De Marathon Des Sables (MDS) vorig jaar was een wedstrijd met een vrij hoog niveau met grote kalibers aan de start. Ik finishte er 31ste waar mijn plaats op de 92km lange koninginnenetappe een grote bijdrage leverde. De MDS maakte deel uit van de ultra trail world tour, die tour intrigeerde mij en ik kreeg het in mijn hoofd om er een aantal wedstrijden uit te pikken : 

  • 22 april 2016 : Madeira Island Ultra Trail - 115km en 7000 hoogtemeters
  • 24 juni 2016 : Lavaredo Ultra Trail - 119km en 5850 hoogtemeters
  • 16 juli 2016 : Eiger Ultra Trail - 101km en 6700 hoogtemeters

Net zoals vorig jaar heb ik een aantal trails in België specifiek uitgekozen om mij traag maar zeker voor te bereiden op deze titanentrails. De Beartrail (3de plaats), Houffatrail (2de plaats) en de beenharde trail des gueules noires (1ste) waren in het najaar van 2015 ideaal. Tot slot liep ik nog een 12km stratenloop in Leuven, de befaamde kerstcorrida van Leuven waar ik mij serieus heb mogen weren..
In het voorjaar 2016 stonden de aflossingsloop "Relais des Givrés" op het programma, de North C Trail en de Team Trail in La Roche samen met trailbuddy Ronnie Duinkerken. Ik koos bewust voor een mager programma om voldoende kilometers, hoogtemeters en alternatieve trainingen te kunnnen plannen met het oog op Madeira.

Maar al deze buitenlandse loopjes vallen niet uit de lucht, althans de kledij, de accesoires en de voeding niet.. En het geld al zeker niet. Gelukkig krijg ik steun uit verschillende hoeken!

 
Craft was reeds vorig jaar mijn kledingsponsor en steunt me dit jaar verder. Een ongelofelijk fijn gevoel om te zien dat het vertrouwen heerst. Dit vertrouwen heerst in beide richtigen. Ik twijfel geen moment aan wat hun kledij mij zal bieden, kwaliteit, estethisch, comfort, warm wanneer moet, afkoelend wanneer het moet.. En niet onbelangrijk voor ultralopers : geen schuring!


Herzog blijft me net zoals Craft steunen in 2016. Het is een beetje een gewoonte geworden om mijn compressiekousen aan te trekken net voor ik vertrek. Als ik ze niet aanheb, voel ik al snel dat er wat mist, voornamelijk omdat mijn kuiten snel verkrampen en ik ze over en weer voel botsen..
Laatste oude bekende : Neapharma. Nieuw dit jaar is dat er veel extraatjes zijn aangezien ik ook meer nodig heb voor de lange afstanden die ik afleg. Net zoals bij vorige is vertrouwen in beide richtingen en volgt Neapharma mij in mijn World Tour.
Hun pareltje is de Pro Elite Recovery, geweldige hersteldrank die je zeker moet getest hebben voor je een ander koopt..
Scott, een nieuwe sponsor! Yes ! Ik was reeds een tijdje op zoek naar degelijke schoenen.. Ik zocht een merk met schoenen om op straat te lopen, op de piste, in de modder, in de bergen, in de Ardennen, .. Een beetje overal dus. En aangezien we samenwerken, kan ik jullie dus met trots zeggen dat ze hierover beschikken.
Voor meer info hierover moet je zeker eens de productrecensies gaan bekijken!
Meer dan schoenen bieden ze mij accesoires zoals de Trailbackack "Trail Pro TR 6.0." die voor mij perfect zit en fit en nog veel meer!
Tweede nieuwe sponsor vanaf 2016 : Trakks. Christophe Thomas neemt me vanaf dit jaar in zijn Trail Elite Team. Voordelen op ongelofelijk veel gebieden, waaronder natuurlijk de eerste voordelen in zijn winkel start waar je als trailrunner niet gemakkelijk buitengeraakt.. Net zoals een kind in Dreamland of in een snoepenwinkel ofzo..
Bovendien is het een trail team waar je veel uit kan leren, van Christope zelf maar ook van Thomas Beirnaert (Belgisch Kampioen Ultra Trail), talentvolle Nicola Bucci en Vice Belgisch Kampioene Trail Bérangère Malève..Dit zijn een maar een aantal, een team om U tegen te zeggen dus.
Verder is Christophe zelf een super sympathieke gast, ook niet onbelangrijk in mijn keuze !

Tot de volgende blog !