Call us

Marathon Amsterdam


Amsterdam Marathon, dit moest mijn eerste marathon ooit worden. Waar om gaat een ultratrailer nu in godsnaam een marathon op de baan gaan lopen?

In juli liep ik mijn laatste ultratrail van de Ultratrail WorldTour, Eiger Ultra Trail in Zwitserland. Nadien heb ik even gerust en gedacht om een marathon in te plannen om mijn zinnen te verzetten en opnieuw wat sneller te leren lopen.
De trainingen verliepen goed, de tempo's draaiden steeds rond de 3.38-39/km zonder moeite, iets trager zou het tempo worden in Amsterdam.
Aron was mee, leuk weekend, ik zag het zitten, ik was gemotiveerd.. Dit duurde maar tot kilometer 12. Ik kwam Aron op het parcours regelmatig tegen, fijn om steeds naar hem toe te lopen!
Kilometer 12 dus, ik val alleen, de groep voor mij gaat te snel dus respecteer ik mijn kilometertijden en ga alleen verder. Dom van mij, 6km wind tegen, negatieve splits tot 3.55, terug naar 3.46-47 en terug 3.55.. Ik wist genoeg.
Redelijk moe op kilometer 25 waarop ik enkel nog rond de 2.50-55 ging kunnen finishes aangezien de "échte" vermoeidheid nog moest komen. ik heb niet al die opofferingen gedaan om zo te finishen dus besloot ik wijselijk om eruit te stappen, los te lopen naar de auto en terug te keren naar ons vlakke land. Met deze beslissing kan ik nu 2weken herstellen, de winterperiode ingaan om de trails van 2017 voor te bereiden!


Najaar 2016,..


Het najaar is er, de voorbereidingen beginnen op 1/11 voor mij. Intussen vandaag de CrossCup Relays Ghent meegedaan als opwarmertje. Vrij goed, doorgegaan, 14.30 op de 4500m afstand, 3000m doorkomst in 9.30. Niet top, aangezien ik op de CrossCup volledig kapotgelopen wordt door de concurrentie maar voor een trailer die in de rustperiode zit valt het best mee.
Het najaar wordt voornamelijk een voorbereiding voor 2017 met een aantal crossen op het programma zoals de grote prijs stad Deinze. Er staan nog twee trails op het programma maar opnieuw als training.
Volgend jaar draai ik even terug naar de kortere trails (<50km), de trainingen zullen dus ook korter en explosiever worden met redelijk wat pistetrainingen en tempo's (1000m,..)Eerst een weekje trailen in de Vogezen

Om de voorbereidingen in te zetten ga ik eerst een week naar de Vogezen, Tom de Beukelaer, een goede vriend en trailer gaat mee.  1-3/11 logeren we op de plaats waar de Xtrails Vogezen zullen doorgaan op 29 en 30 april 2017. Nadien verblijven we in een ander chalet voor een Trailstage van 3 dagen, georganiseerd door Lode van trailodge.. Indien je interesse hebt, kan je nog steeds mee ! Klik hier voor meer info :)