Call us

De Vogezen.


We zagen het allemaal zitten :  Vrijdagavond toekomen in de Vogezen, trailkleren aantrekken, lampje opzetten en de nacht inlopen.. Right. Dat zou het geweest zijn had ik geen 3uur nodig gehad om van Gent naar Brussel te rijden om Matthieu Peltier op te halen.
17u, eindelijk vertrokken vanuit Brussel en even verder zaten we weer vast aan de grens van Luxemburg, een lange rit van Gent naar de Vogezen gevuld met trailverhalen en traildoelstellingen! We besloten daar om gewoon wat te chillen en elkaar wat te leren kennen om er zaterdag een lange dag van te maken.

Zaterdag, wekker om 7u30, ontbijten en een dik uur verder waren we al weg.. Ik kon de muesli nog voelen zakken maar de drie anderen hebben hier weinig last van. Iedere loper heeft zo zijn ontbijt blijkt : De ene muesli, de ander (ongezien!) drie wraps gesmeerd met nutella..
De eerste klim was ineens een goede, 250hm+ op 3-4km naar de piste om dan in lussen de besneeuwde pistes op te lopen tot de top. Voor mij was het afzien na de eerste 500-600Hm+ in 6km.
Een ganse dag werd er aangevallen, in de klimmen, de downhills en op het vlakke! Die gasten zijn gestoord.
4uur later was het tijd om ene te drinken in één van de chalets, bier kon er niet aan mankeren!
Twee van de drie lopers gingen terug en samen met Nicola Bucci gaven we er nog een lap op, na iets meer dan 50km met 1700-1800Hm+ was 't goed geweest. Maar niet voor lang. Koolhydraten opvullen met pasta, lekker douchen, een powernapje van 30minuten en we waren weer weg.
Als je trouwens op de foto's veel sneeuw ziet, 't is gewoon omdat er geen foto's zonder konden getrokken worden.. Hel voor mij, gemiddeld de helft van onze afstanden werden in de sneeuw en soms diepsneeuw gelopen, hoogtemeters tellen voor twee dan zeker?Dag 2 besloten we om wat braver te zijn en minder aan te vallen, not. Dat zit niet onze genen om te kijken naar een ander die wegloopt denk ik. Deze keer een voormiddag en geen volledige dag gelukkig, maar dat was ruim voldoende. De zondag was er veel bekijks van de skiërs en snowboarders, hoe zou je zelf zijn als je vier lopers in een short door de sneeuw een piste (of twee, of drie, of..) naar omhoog ziet lopen. Inderdaad, je zou ook maar raar kijken.
3uur op de teller was genoeg na de 7uur ofzo van de dag ervoor. 
Zoals de foto's het laten blijken, het weekend was zalig. We namen de tijd om te trainen, elkaar uit te dagen en om te genieten van de prachtige uitzichten.

Next week-end : 7 en 8 mei samen met Nicola Bucci en François Rouchet.