Call usDe opgave op de lavaredo, opgeladen tijdens de #Emi in de Alpen, klaar voor de Eiger Ultra Trail..

Het zag er nochtans zo goed uit, Madeira Island Ultra Trail was verteerd, de Ohm trail als laatste test op de Lavaredo Ultra Trail in de Dolomieten ging goed en toch gaf ik na iets minder dan 50km op.

Cortina D'Ampezzo, prachtige stad/dorp in de Dolomieten, samen met twee andere Belgische Ultratrailers, Matthieu en Mathieu van Betrail. We waren ontspannen, voorbereid, we hadden er zin in. Een perfecte cocktail om zo'n bergwedstrijd aan te vangen, althans dat dacht ik.
Bij de start was het fijn, samen met Thomas Beirnaert over de nadar om zoveel mogelijk vooraan te kunnen starten, gelukt.
De start wordt gegeven, het geluid van gierende en brullende ultrazotten weergalmt door de straten, ik was enthousiast maar liep gecontrolleerd..

Plots -na ongeveer 30minuten- hoor ik gebrubbel, helaas waren dat mijn darmen, aanvankelijk waren het enkel krampen maar al gauw ging over tot buikloop. Dit duurde tot aan kilometerpunt 48, waar er voor ons nog 70km te lopen viel. Ik ben stoppen met tellen aan 10-15, het aantal stops die ik op ongeveer 5uur gedaan heb om mijn darmproblemen op te lossen.
Km 48, nog steeds mooi op schema, ongeveer 8km/h, eetschema mooi opgevolgd maar één ding was er niet meer : Power.
Al strompelend ben ik gelukkig tot dit punt geraakt om op te geven, ik bleef er 45minuten om te eten,drinken en te slapen maar moest uiteindelijk toegeven dat ik geen stap meer verder kon.
Wanneer het lichaam beslist dat het over is, is het over.

#Emi

Esprit Montagne Invitational, een uitnodiging van Alke Staal, een ongelogelijke Nederlander met een hart op de juiste plaats.
Een week lang trailen, nieuwe mensen leren kennen, verhalen uitwisselen en uiteindelijk bevoorraden voor de #Emi zelf, een 87km lange technische bergwedstrijd met 9000Hm+. Een ultratrail tussen een selecte groep trailers uit Nederland en België, topidee dus ! Thomas Dunkerbeck. loopt met eer weg en was ijzersterk, de tweede plaats voor de Belg Lander Debrabandere die de ultratrail zodanig wist in te delen dat hij enkel ingehaald heeft zonder ingehaald te worden.. 


Verder had ik het geluk mijn verloofde Marie mee te mogen nemen, die kennis maakte veel toptrailers waaronder Huub van Noorden. Met z'n drieën trokken we op onze rustdag naar een top van 2500m om er samen te pic-nicken, trailsfeer all the way :).

 

De uitzichten waren onbeschrijfelijk, ik kreeg er maar niet genoeg van. Een week is eigenlijk onvoldoende en daarom wil ik zo snel mogelijk terug. Ik heb het gevoel dat ik er veel te veel gemist heb want de bergen die op de foto's staan heb ik nog niet opgelopen !
Een picture om niet te vergeten was hetgeen we kregen bovenop de Col Des Bisses : Aan de ene kant zie je het prachtige meer van Genève, aan andere kant krijg even zomaar de gelegenheid om uren te staren naar de Mont Blanc..

  

Ohja, ik was vergeten te zeggen dat we dit uitzicht pas kregen nadat we een wedstrijd van 1200Hm+ op 3,5km gelopen of geklauterd hadden.. Een zogenaamde Kilomètre Vertical.
Gewonnen door de man in het oranje, jawel, Steven Pauwels, die bezig is aan een erg stevige comeback! Ik finishte als vierde achter nummer 2 Tim Pleyte en nummer 3 Huub van noorden natuurlijk. Steven en Tim zag ik dan eindelijk eens in het echt, fantastische kerels en een eer voor mij om op slechts 2minuten van topper Steven te eindigen.
Al kostte het bijzonder veel moeite!Alke, een ongelogelijke grote dank voor de prachtige week. Ik kom zeker terug, met of zonder trailers :).

Voor de lezers van mijn blog, mijn excuses voor de typfouten of schrijffouten. Voor één keer nam ik de moeite niet om het opnieuw te lezen aangezien ik met mijn gedachten bij de Eiger trail zit, die komende nacht om 4u30 start.
Mijn startnummer is 571. Via de website van de Eiger Trail of de facebookpagina zal je het hoogst waarschijnlijk kunnen tracken.