Call usHuub Van Noorden : Een van de bekendste én beste trailers van BeNeLux.

De Nederlanders waren sterk vertegenwoordigd het op het WK Ultratrail in Portugal, met z’n tienen liepen ze zo hard mogelijk. Ze stelden niet teleur, integendeel.. Maar wie zijn ze? Na het WK maakten ze even tijd vrij voor Betrail en Trailrunner.be Ik sluit af met Huub van Noorden, waarschijnlijk één van de bekendste trailers van BeNeLux. Hij liep zo even een 20ste plaats op het WK, wereldklasse. Een topper van formaat en zo toeganklijk, #Amai Huub. Proficiat.


Korte voorstelling van de atleet.

Huub van Noorden, 28jaar, Fysiotherapeut. Getrouwd. Ik woon in Sheer Abtskerke in provincie Zeeland. Opgegroeid in het mosseldorp Yerseke :).

Hoelang trail je al? Hoe ben je begonnen met trailrunning?

 4 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met het trailen. Mijn vader had gehoord van zulke wedstrijden, waarbij je een heuvel op en af moest. Dus de eerste beste wedstrijd die we op internet tegenkwamen zijn we naar toe gegaan. De wedstrijd kende een leuke sfeer en natuurlijk een fantastisch parcours van 35km. Ik was op slag verliefd. Trailrunnen werd vanaf toen mijn nieuwe hobby.

Hoe heb het WK voorbereid?

Voorbereiding van het WK verliep niet vlekkeloos. Mede door mentale & persoonlijke redenen kon ik de afgelopen 2maanden niet echt fysiek diepgaan.... wel heb ik mijn trainingen kunnen doen met daarnaast ook nog 2 kleine piekmomenten begin oktober tijdens de Kustmarathon (marathon in Zeeland) en een skyrace in Italie. Beide wedstrijden verliepen goed, maar hadden voor mijn gevoel beter gekund. 

Hoe is de wedstrijd verlopen?

Het Wk ging buiten verwachting eigenlijk heel goed. Ik ben zeer sterk gefinished en heb weer veel geleerd. Het belangrijkste wat ik meeneem naar de volgende wedstrijden is een beter voedingspatroon. Tijdens de wedstrijd heb ik te weinig vast voedsel binnen gekregen, waardoor mijn darmen en maag gingen verkrampen op 2/3 van de race. Na afloop ben ik met veel klachten in bed gestapt en pas ‘s nachts weer wat eten naar binnen kunnen krijgen.

Waar train je voornamelijk? Vlak terrein? Bergen? ..?

Ik train vlak (polders) en race in de bergen/heuvels'

Bedankt Huub en tot gauw ergens op de trails !Bron : Betrail.be
Link : http://www.betrail.be/nl/huub.van.norden.een.van.de.bekendste.trailers.van.benelux