Call usKersverse Nederlands Kampioen Skyrunning bereikt zijn doel.

De Nederlanders waren sterk vertegenwoordigd het op het WK Ultratrail in Portugal, met z’n tienen liepen ze zo hard mogelijk. Ze stelden niet teleur, integendeel.. Maar wie zijn ze? Na het WK maakten ze even tijd vrij voor Betrail en Trailrunner.be . Onze tweede topper is Tim Pleijte, Nederlands Kampioen Skyrunning 2016.


Korte voorstelling van de atleet.

Tim Pleijte. 31 jaar. Radiotherapeutisch laborant.
 

Hoelang trail je al? Hoe ben je begonnen met trailrunning?

Ik denk zo'n 4 a 5 jaar geleden. Eerst heb ik Nederland “ontdekt”, nadien ben ik naar de zuiderburen in België gegaan om vervolgens de rest van Europa op te zoeken.

 Hoe heb het WK voorbereid?

Ik heb me in Nederland op het WK voorbereid met een combi van vlak, hard en zacht en in de Zeeuwse duinen hard en zacht.
Verder heb ik zoveel mogelijk uitstapjes in het buitenland gepland voor zowel wedstrijden als trainingen.

Hoe is de wedstrijd verlopen?

In de eerste afdaling heb ik helaas teveel tijd verloren. Verder heb ik heel de race op mijn maximale kunnen gelopen denk ik. Het was erg warm maar daar had iedereen last van.
Ik wilde me verbeteren tov van vorig jaar (68e overall). Ik eindigde rond de 40ste plek overall dus dat is duidelijk gelukt. Helaas haalde ik de grens van de 10uur niet, maar dat is mijn eigen schuld, haha ;).

Waar train je voornamelijk? Vlak terrein? Bergen? ..?

Ik train voornamelijk in Zeeland. Zowel vlak asphalt, op zachte ondergrond (bos/strand) als op geaccidenteerd terrein (duinen/trappen). Ik probeer ,wanneer dat kan, af en toe naar België te gaan (Houffalize), dit jaar is dit niet zo vaak gelukt door de vele buitenlandse wedstrijden..
Als ik daar een paar dagen tevoren ben benut ik die wel! Liever 4 mooie dagen als 1 goeie wedstrijd!
 

Bedankt Tim en tot gauw ergens op de trails !
Bron : Betrail.be
Link : http://www.betrail.be/nl/kersverse.nederlands.kampioen.skyrunning.bereikt.zijn.doel