Call usKorte(re) tussenstop op de Ventoux, vertrouwen getankt in Durbuy.


De ventoux had een tussenstop moeten zijn voor Madeira Island Ultra Trail op 22/04/2017. De rit naar de Ventoux met Nicola Bucci , Etienne Van Gasse en Jérôme Groffier (topvriend die ons bevoorraad heeft) is snel voorbij gegaan, geen minuut stilte. De pret werd even opzij geschoven toen ik te horen kreeg dat Marie opgenomen werd in het ziekenhuis door een ongeval, gelukkig gaat ze intussen al beter.. 


De Ventoux zelf, werd korter dan voorzien. In de eerste kilometers trachtte ik mee voorin te blijven, zodra het “serieuze” werk klimwerk begon, zocht ik mijn plaats. Rond de 20ste plaats blijkbaar, daar ging het goed hoewel er nog wat sleutelwerk is naar Madeira toe. In progress. Na 30km loop ik in een downhill verkeerd met een trailrunner die ik achtervolgde, resultaat : 4km en 400m+ meer aan de tweede ravito en besloten om uit te stappen. Ik had inmiddels rond de 40minuten kwijtgespeeld en daarvoor was ik niet naar de Ventoux gegaan .. Nico en Etienne deden het ongelofelijk, het zijn superatleten en supervrienden, glad to know them ! En Jérôme liet me de luxe ontdekken van een helper te hebben aan de ravito’s, thanks for that !
Dit weekend na een zware trainingsweek dan maar naar Durbuy getrokken voor de Hard'Aisne Durbuy Sport (Hard Aisne Durbuy Trail) met het Salomon Team, plezier, wedstrijd en vertrouwen tanken. Dank aan de organisatie die ons uitnodigde voor de prachtige trail, perfect uitgepijld, goede ravito’s, seingevers overal waar nodig en een vakantiehuis voor het team. Meer kan je niet wensen.

De ganse race samen met kameraad François Rouchet gelopen. Voornamelijk gelet op het blijven duwen in de klimmen en de “relances” na de klimmen, downhill was gewoon rustig genieten. Samen over de meet gekomen als 2de en 3de in ongeveer 4u54, 3’ na de eerste loper. Gans de wedstrijd op dergelijke afstand van de eerste gebleven en met twee lekker gecontroleerd gelopen, altijd fijn. Thanks François om 4u54 aan een stuk samen plezier te maken en geen moment te zwijgen tegen elkaar 


Merci Geoffrey Meuli - Photography & Images, voor de prachtige foto's die alles zeggen, in één flits ..
#TeamTrailSalomon #Trakks #SuuntoSpartan #Julbo #Petzl #Webboss#Neapharma #BN60