Call usMateriaalkeuze voor de Madeira Island Ultra Trail.


Kledij

Voor het bovenstuk heb ik verschillende keuzes gemaakt.

De start wordt gegeven om 00h00, we gaan 's nachts diverse weersomstandigheden tegenkomen in Madeira en ik koos voor de SLAB Exo Zip Tee. Dankzij de compressie ga ik er zeker warom genoeg mee hebben wanneer ik op hoogte ben. Heb ik het te warm ? Dan haal ik de rits naar beneden om te verluchten en af te koelen. Reeds getest in verschillende omstandigheden in België en op de Ventoux.

Aan de dropbag, halverwege de wedstrijd zal ik wisselen van de SLAB Exo Zip Tee naar SLAB Sense Tee omdat deze T-shirt losser zit, ademend is en toch alle comfort biedt en lightweight is.

Blote armen zie ik niet onmiddellijk zitten, dit los ik op met de Salomon Exo Pro Sleeves. Ze bieden ook compressie aan, zonder een benauwd gevoel te geven. Bovendien kan ik ze gewoon naar beneden schuiven tot aan de pols indien ik het te warm heb. Wordt het weer te koud ? Dan schuif ik ze terug tot onder mijn schouder.

Sommigen onder jullie weten het, ik heb een stoornis aan mijn evenwichtsorgaan. Wanneer er wind is, en mijn oren zijn niet bedekt, begint alles te draaien. Dit gebeurt ook in België als ik gewoon ergens rondstap.
De oplossing voor mij is dus de Salomon Training Headband. Dan heb ik het niet te warm doordat de bovenzijde van mijn hoofd kan ademen. Mijn oren, die zijn wel bedekt !Wat betreft de short, heb ik gekozen voor een losse short van Salomon. De Slab Short 9M. Je hebt ongetwijfeld al gehoord van de short die je in verschillende stukken kan kopen. Ik loop echter enkel met het buitenste gedeelte.
Waarom ? De short zit heel los en biedt je alle bewegingsvrijheid die je nodig hebt. Wat betreft de rekker aan de middel. De rekkers zitten op de zijkant, die zorgen ervoor dat hij mooi blijft zitten. De voorzijde en achterzijde heeft geen rekkers maar een soort van plakkerige band ervoor zorgt dat je short niet teveel beweegt.

Ik kies voor deze short omdat ik geen drukkend gevoel wens aan mijn onderbuik. Na een aantal uren lopen en trekken in de bergen zorgt dat ervoor dat ik niet meer degelijk kan eten en drinken. Met deze short heb ik dit gevoel niet. Niets is erger voor mij, dan een short die nog eens extra druk komt uitoefenen op een slecht buikgevoel door het eten en drinken. Weg ermee ! :-) Indien je wel compressie wenst ? Geen probleem, koop het onderstuk van deze short erbij en je hebt gewoonweg de oude short. 2-in-1.


Shoes

In tegenstelling tot vorig jaar, kies ik dit jaar voor een schoen die iets lichter is. De schoen is minder rigide (en dus soepeler), biedt bovendien meer ademende mogelijkheden en wegen om het water weg te laten die in de schoen zou terechtkomen.
Verder is de drop wat hoger dan wat ik gewend ben, drop 8mm. Echter, geen probleem aangezien ik regelmatig afwissel van schoen.
Tot slot biedt de schoen veel demping en comfort, wat ik zeker nodig zal hebben indien ik 115km op technisch terrein wil lopen.

Technisch terrein .. Biedt de schoen ook voldoende stabiliteit ? Ja.

Reeds een kleine 200km getest en goedgekeurd op verschillende terreinen in Belgïe en op de Ventoux trouwens.

Welke schoen is het ? De Slab Sense Ultra 2017Tracking

Mijn wedstrijd en dat van 2-3 anderen kan "Live" gevolgd worden dankzij de Legends Tracking.
Dit kan via deze link  http://www.madeiraultratrail.com/en/the-event/miut-course.
Betrail zal de links op zijn Facebookpagina hebben en zelf "Live updates" trachte te geven van de MIUT en La Bouillonante.

Like en deel de pagina dushttps://www.facebook.com/betrail.run/?fref=ts
Volgend artikel

Backpack and food voor de MIUT.

Suunto spartan


#TeamTrailSalomon #Trakks #SuuntoSpartan #Julbo #Petzl #Webboss#Neapharma #BN60 #Grafoman #Betrail