Call usPascal Van Norden, een (ultra) marathonloper in de bergen

De Nederlanders waren sterk vertegenwoordigd het op het WK Ultratrail in Portugal, met z’n tienen liepen ze zo hard mogelijk. Ze stelden niet teleur, integendeel.. Maar wie zijn ze? Na het WK maakten ze even tijd vrij voor Betrail en Trailrunner.be Onze eerste topper is Pascal van Norden, onlangs nog goed voor 7u6min30sec op de 100km van Winschoten. Op het WK een mooie 60ste plaats. In 10u40.


Korte voorstelling van de atleet.

Pascal van Norden. 44 jaar, getrouwd & 2kinderen (Anne,10jaar & Timo 13 jaar.)
Teamleider in procesindustrie.
Liefhebber van zwaardere hardloopraces.

Hoelang trail je al? Hoe ben je begonnen met trailrunning?

7jaar geleden in op vakantie in Frankrijk, in Milau meerbepaald. Daar heb ik mijn eerste trail gelopen.  Een jaar later startte ik aan de Hoge Veluwe trail, mijn eerste Nederlandse ultratrail.

 Hoe heb het WK voorbereid?

Haha dat durf ik niet te zeggen. Tijdens de Zugspitze trail in juni kwalificeerde ik me voor het WK, ik wam dan team Netherlands binnen. Daarna ben ik gestart met het voorbereiden van de 100km in Winschoten. Deze ultratrail heb ik gelopen zonder enige heuveltraining maar met een groot volume.

Hoe is de wedstrijd verlopen?

In de eerste 35km ben ik een paar keer hard gevallen op makkelijke stukken en heb ik mijn loopstokken gebroken. “Fuck.” Toch doorgepakt en na 55km kreeg ik m'n mojo terug (dat volume heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen)

Waar train je voornamelijk? Vlak terrein? Bergen? ..?

Mixing trail met tarmac, met voorkeur voor trail. Maar als laaglander moet je ergens het verschil mee maken in de trails.

Bedankt Pascal en tot gauw ergens op de trails !
Bron : Betrail.be
Link : http://www.betrail.be/nl/pascal.van.norden.een.ultramarathonloper.de.bergen