Call usPeter van der Zon : Winnaar van de Zugspitzetrail, ook sterk op het WK !

De Nederlanders waren sterk vertegenwoordigd het op het WK Ultratrail in Portugal, met z’n tienen liepen ze zo hard mogelijk. Ze stelden niet teleur, integendeel.. Maar wie zijn ze? Na het WK maakten ze even tijd vrij voor Betrail en Trailrunner.be Ik sluit af met Peter van der Zon, de winnaar van de Zugspitzetrail, niet zomaar een trail..


Korte voorstelling van de atleet.

24 jaar sinds 1,5 jaar wonend en werkend als fysiotherapeut in Zwitserland. Altijd op zoek naar mooie trails en uitdagingen die zwitserland verder te bieden heeft.

Hoelang trail je al? Hoe ben je begonnen met trailrunning?

2 jaar geleden toen ik in Duitsland woonde ben ik gaan trainen voor mijn eerste trail : De Crêtes de Spa in België, al van toen ik in Duitsland woonde ben ik eigenlijk verslaafd aan heuvels en bergen.

Hoe heb het WK voorbereid?

Na de kwalificatierace in Duitsland heb ik me specifiek voorbereid op het WK Ultratrail in Portugal , met onde randere langere wedstrijden en kortere snellere races. Tussendoor een rust periode en 3 weken voor het WK heb ik deelgenomen aan het NK skyrunning, een week later de Vertical K van La Fully.

Hoe is de wedstrijd verlopen?

De wedstrijd is goed verlopen tot een kilometer of 70. Tot daar heb ik de wedstrijd gelopen hoe ik elke ultra afgelopen jaar heb gelopen, "rustig". Na 70 km keerde mijn maag zich om omdat die het rivierwater en de gelletjes niet meer verdragen kon, waardoor de laatste 15 km heel zwaar werden.

Waar train je voornamelijk? Vlak terrein? Bergen? ..?

Ik trail veel in de bergen maar pak ook snelle vlakke trainingen mee. Om niet alle snelheid te verliezen.

Bedankt Peter en tot gauw ergens op de trails !Bron : Betrail.be