Call usSusan van Duijl, loopt de ene ultra na de andere alsof het niets is.

De Nederlanders waren sterk vertegenwoordigd het op het WK Ultratrail in Portugal, met z’n tienen liepen ze zo hard mogelijk. Ze stelden niet teleur, integendeel.. Maar wie zijn ze? Na het WK maakten ze even tijd vrij voor Betrail en Trailrunner.be Onze tweede vrouwelijke topper is Susan van Duijl. Een 59ste plaats op het WK. Deze dame vreet de ene (ultra)race achter de andere op en blijft presteren. Ze liet ons even in haar kaarten kijken..


Korte voorstelling van de atleet.

Susan van Duijl. 38 jaar. Ik woon in Arnhem en werk als freelancer in noodhulp en ontwikkelingswerk.

Hoelang trail je al? Hoe ben je begonnen met trailrunning?

 Ik heb in 2012 mijn eerste trail in de bergen gelopen. Het jaar daarvoor rende ik voor het eerst op bergpaadjes en vond dat veel leuker dan wandelen!

 Hoe heb het WK voorbereid?

Ik heb deze zomer aardig wat tijd in de Alpen doorgebracht dus met de bergbenen zat het wel goed. Verder in de laatste maand nog een keer een korte trail in Nederland gelopen om nog wat snelheid te krijgen.

Hoe is de wedstrijd verlopen?

Prima. Ik had geen superdag maar het ging ook zeker niet slecht. Het parcours was een stuk technischer dan ik had verwacht maar daar hou ik wel van! 

Waar train je voornamelijk? Vlak terrein? Bergen? ..?

Zoveel mogelijk in heuvelachtig terrein, dichtbij betekent dat : Sindskort de Stuwwal en Posbank. Iets verder weg : Het Ahrtal en Teutoburgerwald in Duitsland. Verder probeer ik zoveel mogelijk tijd in de "echte" bergen door te brengen.

Bedankt Susan en tot gauw ergens op de trails !Bron : Betrail.be
Link : http://www.betrail.be/nl/susan.van.duijl